MMKM Kohászati Múzeuma

0 értékelés

Elérhetőségek

Cím: 3517 Miskolc , Palota utca 22

Telefon: +36-46-379375


Kategória: Múzeum

Fizetési módok: Készpénz

Parkolás: Utcán, ingyen

Kutyabarát hely?: Nem

Csütörtök 10:00-16:00
Péntek 10:00-16:00
Szombat 10:00-16:00


További információk

Kohászati Múzeum:

A múzeum állandó kiállítása a magyar és az egyetemes vaskohászat fejlődéstörténetét mutatja be az ókortól a 20. század végéig.

A négy nagy kiállító teremben jelenleg a kohászati tevékenység legfontosabb ágazatai láthatóak, melyek megismerését diorámák és működő modellek teszik élményszerűvé.

Az állandó kiállításban több kuriózum található: például a X-XII. századból származó, Imolán, illetve Kőszegfalván feltárt, eredeti körülmények között bemutatott két bucakemence, vagy az Al-Duna szabályozásánál használt, Diósgyőrben készült világhírű acélvéső.

A látogatók a kiállítás segítségével képet alkothatnak a vasnak az emberi történelemben és a technikai, gazdasági, kulturális fejlődésben betöltött szerepéről és jelentőségéről, valamint arról a nehéz, de szép munkáról, ami az egyes korszakokban a fémek hasznosításához kapcsolódott.

Massa Múzeum:

A Kohászati Múzeumhoz tartozó újmassai Massa Múzeum a diósgyőri vaskohászat történetének első száz évét mutatja be. A múzeum épülete mellett emelkedik az egyik legjelentősebb hazai ipari műemlék: a "Fazola-kohó".

A rekonstruált vízikerekes vasverő (hámor) környéke gyakran zeng a nagykalapács ütéseitől, a csobogó Garadna-patak túloldalán pedig a vaskohászatban és a bányászatban működtetett gépi berendezések skanzenje látható.

Nyitva tartás kiegészítés:
Kedd-szerda: Csak bejelentett csoportoknak

Vélemények, értékelések (0)