norcika

30 értékelés

Golden Life Club

Nálam az edzés egyet jelent a Golden Life-fal. Emlékszem minden két évvel ezelőtt kezdődött, akkor határoztam el ugyanis, hogy kicsit formába hozom magam. Rövid keresés után esett a választásom rájuk, hiszen 5. kerületi lakosként ez a hely a közelség szempontjából abszolút jó választásnak bizonyult. Két év távlatából visszatekintve úgy érzem jól döntöttem, hiszen azóta is rendszeresen visszajáró vendég vagyok. A legelső dolog, ami megfogott a helyben az volt, hogy a lehetőségek tárháza rendkívül széles. Azok, akik edzeni és testépíteni szeretnének ugyanúgy jó helyen járnak, mint azok akik éppen a jóga egy változatát, vagy éppen a tai chit szeretnék kipróbálni. Ha pedig egy kis relaxációra vágysz, akkor bármikor igénybe veheted a finn- és az infraszauna adta lehetőségeket, valamint a kifejezetten erre a célra kialakított relax szobát. Ha nem sikerült még meggyőzni téged - bár azt erősen kétlem -, akkor folytatom tovább. Légy akár fiatal, akár idősebb mindenképpen ki kell próbálnod az edzőterem adta lehetőségeket, hiszen garantálni tudom, hogy találni fogsz majd olyan kikapcsolódási formát, ami passzolni fog a személyiségedhez. A recepciós lányokról még nem ejtettem szót, de röviden és tömören úgy tudnám őket jellemezni, hogy tünemények. Bármiről is legyen szó, szívesen állnak a rendelkezésedre. Bízom benne, hogy ezzel a pár soros jellemzéssel sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, remélem hamarosan találkozunk odalent.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Roxan Wellness

A spinning szó hallatán nekem rögtön a Roxan Fitness jut az eszembe. Mindössze egy puszta véletlen folytán tértem be hozzájuk és vettem részt az első órájukon. Éppen munkából tartottam hazafelé edzőcuccommal a kezemben. Elhaladva a terem előtt színes betűkkel írt hirdetésre lettem figyelmes. Új spinning oktató csatlakozott a csapathoz és mivel úgy gondolom, hogy érdemes minél több fajta sportot kipróbálni ahhoz, hogy az ember megtalálja a hozzá legközelebb állót, ezért hát betértem. Be kell vallanom töredelmesen, de az első alkalommal sokat ügyetlenkedtem kezdve azzal, hogy beállítani és rendesen felülni sem tudtam a biciklire, de mind az oktató, mind pedig a többiek rendkívül segítőkészek voltak. Óra végére rendesen megizzasztottak, viszont azzal a jóleső fáradtságérzettel tértem haza, hogy rögvest megfogalmazódott bennem, következő alkalommal is menni akarok.
Sok helyet kipróbáltam már, de nem találkoztam még egyetlen olyan hellyel sem, ahol ennyire sokféle edzéstípus közül válogathatnék. Port de Bras, Zumba, Slide, Kick- box, Fit-bal, Pilates. Mindössze csak párat soroltam fel abból a széles választékból, amik közül választani lehet. Garantálni tudom, hogy itt mindenki meg fogja találni azt, amiben igazán örömét leli.
Ha relaxálni szeretnél, akkor arra is van lehetőség, infraszauna és masszázs segíti a vendégeket az ellazulásban.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szeráj Török Étterem Gyorsbüfé

Minden egyes Morrison’s 2-es buli után, legyen szó akár éjfélről, akár hajnali 5 óráról mindig betérek a Szerájba. A szórakozóhelyről kilépve egyből megcsapja az orromat a készülő gyrosok illata, így hát nincs is más választásom. Szerintem Budapesten itt készítik a legfinomabb gyrost és joghurtos tésztát. Azok viszont, akik valami mást szeretnének enni, szintén találnak itt kedvükre valót, hiszen rendkívül széles a választék. Van itt baklava, rántott hús, különféle török finomságok és saláták tömkelege. Egy-egy péntek vagy szombat estének ez elengedhetetlen helyszíne, hiszen itt mindig meg tudjuk beszélni az este történéséit egy finom gyros mellett. Kitűnő helyen, a belváros szívében található, ráadásul annak ellenére, hogy a központban van egyáltalán nem drága, diákoknak is megfizethető. Abszolút tiszta és kultúrált, eddigi tapasztalataim szerint a kiszolgálás hibátlan.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Palatinus Strandfürdő

Idén nyáron voltam először a Palatinuson, de hatalmas élmény volt számomra. Eddig kicsit szkeptikus voltam a strandokkal szemben, mondván, hogy nem éppen a legkultúráltabb és legtisztább helyek, de a Palatinusban sikerült egy kellemeset csalódnom. Már maga az a tény is elvarázsolt, hogy a Margitsziget szívében helyezkedik, hiszen az az egyik kedvenc helyem itt Budapesten.
Különösen a hullámmedence tetszett, amelyet óránként indítottak el, szerencsére annyira sokan nem voltak, így kényelmesen lehetett élvezni a hullámokat. A medencék abszolút tiszták, látszik, hogy karban vannak tartva. Nosztalgiázhattam kicsit, ugyanis 4-5 büfé választékából választhattam. Volt ott minden, lángos, palacsinta, heck, főtt kukorica, melegszendvics, pizza. Természetesen muszáj volt megkóstolnom a sajtos- tejfölös lángost, mely minden képzeletemet felülmúlta. Kicsit gyermeknek is érezhettem magam újból, ugyanis a strand területének egyik sarkában egy lány henna tetoválásokat készített. Természetesen nem hagyhattam ki, így csupa pozitív élménnyel tértem haza a nap végén.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Morrison's 2

A budapesti éjszakai élet egyik méltán népszerű alakja a Jászai Mari téren található Morrison’s 2. A négy Morrison’s közül a fiatalok körében ez a legismertebb, köszönhető mindez egyrészt annak, hogy Budapest szívében található, másrészt többféle zenei stílus közül válogathatnak a betérők, harmadrészt pedig a koktélok este kilencig akciósak. A koktélokról érdemes kicsit hosszabban is beszélni, hiszen tömérdek fajta közül választhatunk. Vannak kevésbé, vannak viszont bivaly erősek is, amelyekből elég mindössze egyet meginni és az ember garantáltan jól érzi magát tőle. Számomra a zombi a legütősebb. Azt mindenkinek csak ajánlani tudom.
Zenei téren nekem legjobban a nagyterem tetszik, hiszen ott többségében modern zenéket játszanak, népszerű viszont a retró is.
A külföldiek gyakori vendégei a helynek. Mikor Magyarországra érkeznek akkor elsők között említik meg nekik ezt a szórakozóhelyet. Ez egy olyan diszkó, ahol külföldi és magyar, fiatal és idősebb egyaránt jól tudja magát érezni. Az est zárásaként pedig nem maradhat el a Szerájos gyros, ami a közvetlen szomszédságban van.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Morrison's Music Pub Opera

A 30 pluszos buli egyet jelent az Opera mellett található Morrison’s legelső tagjával. Ha szívesebben töltöd az idődet inkább idősebbek táraságában, akkor mindenképpen ajánlom ezt a helyet neked. Van itt modern zene és retró is, szóval mindenki megtalálhatja azt a stílust ami közel áll hozzá. A többség szerintem mégis a koktél akció és a karaoke miatt jön ide. Hatalmas karaoke bulik szoktak itt lenni. Nem hazudok, de biztos, hogy min. 500 szám közül választhatsz. A koktél választék ugyanaz, mint a többi Morrison’s-ba, olcsó és ütős.
Ez a hely is el van eresztve szép számmal külföldiekkel. Megszámlálhatatlan az egy négyzetméterre jutó külföldi személyek száma. Ők pedig tudják rendesen csinálni a hangulatot. A belépő nem vészes, lányoknak 500, fiúknak 1500.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Sirius Teaház

Öt évvel ezelőtt jártam először a Siriusban, nem éppen hétköznapi helyzet kapcsán. A szorgalmi időszak végén jártunk az egyetemen, amikor is egy nagyon kedves tanárom felvetette nekünk, hogy az évvégi zh-t egy teaházban írjuk. Nagyon meglepett az ötlete, egyáltalán nem tudtam, hogy mire számítsak. Kisebb fajta „tömeggel” érkeztünk, összesen húszan voltunk a csoportban. Asztalok híján a földre telepedtünk le, gondolom nem vagyok ezzel egyedül, de sosem írtam még ilyen körülmények között zárthelyi dolgozatot. Természetesen megadtuk a módját mindennek, először is megrendeltük a teát, utána láttunk csak hozzá az íráshoz.
Rendkívül széles a választék ebben a teaházban, finomabbnál finomabb teák közül lehet választani és ami külön pozitívum, hogy rendkívül kedvező áron. Diákoknak is nagyon kifizetődő. Gyümölcsös, fekete, zöld, fehér van itt minden. A teák mellett kávékülönlegességek közül is „csemegézhetünk”.
Szerintem nagyon kis hangulatos hely, szerelmes pároknak, akik szeretnének elbújni egy kicsit a világ elől kifejezetten ideális, vannak ugyanis olyan zeg-zugos részei, melyeket pontosan nekik találtak ki. Van egy kisebb padlástér is, ide mondjuk kisebb akrobatikus felmászni, viszont be lehet látni a teljes teret.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Zöld Teknős Barlangja - Native Teaház

Télen mi más eshetne jobban, mint egy jó forró tea egy kiváló hangulatú helyen. Na a Zöld Teknős pont egy ilyen választás. A Jókai utcában található, közel az Oktogonhoz. Tömegközlekedés szempontjából rendkívül ideális. Nekem teaház ennyire nem tetszett még itt Budapesten. Csakis csupa jót tudok mesélni róla. Az utca felőli részen a bolttal találkozhatunk, egy lépcsőn leérve viszont elénk tárul a „csoda”. Akárhányszor lemegyek úgy érzem magam, mintha egy másik világba csöppentem volna. Több helyiség is van, van egy olyan rész, ami vadászteremnek van berendezve, de készítettek egy hosszabb indiai csónakot is, abba egy nagyobb társaság tökéletesen elfér.
A díszlet abszolút az indiai világot tükrözi. A teaház védjegyei pedig vitathatatlanul az öntött vasból készült kannák, amiket bármikor meg is tudsz vásárolni.
Több mint 500 tea közül lehet itt választani. Ha esetleg megéheznél, akkor a padlizsánkrémet mindenképpen ajánlom a figyelmetekbe, egyszerűen mennyei. De vannak hideg- és melegszendvicsek, valamint nagyon finom sütemények is. A kiszolgálás az eddigi tapasztalataim alapján kifogástalan, rendkívül vicces a pincérek öltözéke viszont, korhű indiai ruhában szolgálják fel a teákat.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Tally Weijl

Anno Svájcban találkoztam először a Tally-val. Lévén, hogy svájci márka, nem teljesen voltam biztos abban, hogy itt Magyarországon is megtalálom őket. Kifejezetten boldog voltam, amikor itt Budapesten besétálhattam a Váci utcai üzletükbe. A választék egy az egyben olyan volt, mint kint. Nem éreztem azt, hogy különbség lenne a két bolt között.
Sok esetben engem kifejezetten idegesít, ha az eladók folyton a nyakamban vannak, itt viszont egyáltalán nem jellemző ez. Megvan az a fajta minimális segítség, amit mondjuk igénylek, de ezen felül külön örülök annak ha nem kérdezgetnek folyton-folyvást arról, hogy mit tehetnek értem. A dekorációjuk is rendkívül tetszik, olyan igazi Tally-s. Az irántuk tett loyalitásomat nem cserélném el semmilyen más márkára.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Trattoria Toscana

Ha különleges olasz étterembe szeretnél menni, akkor a Trattoria Toscana a te helyed. Itt Budapesten sosem ettem még ennél finomabb és különlegesebb olasz étteremben. Tavaly decemberben a születésnapomat itt ünnepeltük a barátaimmal. Mondanom sem kell, hogy mindenki fantasztikusan érezte magát. A kiszolgálás, a hely és a színvonal is elsőosztályú volt. A hely maga a Belgrád rakparton van, szinte Budapest szívében. Ez a környék a túristák körében is népszerű, mikor ott voltam, akkor is több csoporttal találkoztam.
Finomabbnál finomabb ételek közül lehet választani, egyáltalán nem volt olyan érzésem, mintha egy bevásárlóközpont szimpla olasz étkezdéjében ülnék. Minden egyes fogásnak megadták a módját. Én végül a Pármai sonkával töltött tortellini mellett tettem le a voksomat, de a döntés egyáltalán nem volt egyszerű.
Az étterem leginkább a tésztakülönlegességekre specializálódott, mint például a lasagne-re, a gnocchira vagy éppen a tortellinire. Ha az árakat nézzük, akkor egyáltalán nem tekinthető drágának. A nyújtott minőséghez és ízekhez képest rendkívül kedvezőek. Ha egy módod van rá, akkor mindenképpen látogass el ide és kóstolj meg egy valamit az olasz konyha ízletességeiből.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

0 Kedvenc hely

Még több »
Még nincsen kedvenc hely