Keresd meg a legjobb szolgáltatót a közelben, vagy értékeld akinél voltál!

norcika

Vélemények, értékelések (30)

Symbol Live Music Club

Értékelés 2012. 11. 17. 19:29
A Symbol egyet jelent az igényességgel. A 3.kerület szívében, a Kolosy térhez közel található a szórakozóhely. Igaz, hogy nem teljesen a belvárosban, de a megközelítés így sem bonyolult. Ezt a helyet elsődlegesen az idősebb korosztály látogatja, ami külön pozitívum, hiszen nincs annyira sok lehetőségük a szórakozásra.
Nappal étteremként működik, amint viszont beesteledik, felgyúlnak a diszkófények és indulhat az eszeveszett bulizás. Nem ritka, hogy nagyobb szabású rendezvényeknek is otthont ad a Symbol, esetleg díjátadóknak.
Az árak abszolút a színvonalhoz igazítottak, a választék viszont rendkívül színes akár italok, akár ételek tekintetében.
Én aki sosem voltam a retró zene híve, egyszer becsöppentem egy ilyen típusú buliba. Valamilyen csoda folytán nem mentem haza rögtön az első szám után, hanem végig tomboltam az egész éjszakát. Mondanom sem kell, hogy mennyire jól sikerült, azóta pedig gyakori látogatója vagyok a helynek.
  • elismerés
  • Grinzingi Borozó

    Értékelés 2012. 11. 17. 20:05
    Egy nagyon jó barátnőm születésnapját szerveztem egy évvel ezelőtt a Grinzingibe. Azért pont erre esett a választásom, mert a baráti társaságunkkal gyakran fordulunk meg ott. Végig a szervezés alatt a pincérek rendívül készségesek voltak, bármilyen kérésem is volt például a szülinapi torta vagy a dekoráció kapcsán, abszolút segítőkészek voltak. Mikor megérkezett az összes meghívott, lesték minden kívánságunkat. Sokféle ital közül választhattunk, és mivel borházról van szó, abszolút nagy választékban kaphatók itt borok, legyen szó vörösről, fehérről vagy muskotályról éppen. Az esték elmaradhatatlan kelléke még a hagymás zsíroskenyér, a Grinyóban készítik a legfinomabbat. Hihetetlenül jól esik egy pohár borhoz.
    Az árak rendkívül pénztárcakímélőek, a diákoknak is könnyen megfizethető. A hely maga két részből áll, alul a pincehelyiségben akkor a legjobb, ha szeretnél kicsit elbújni a világ szeme elől. Ha viszont szeretnéd látni a Veres Pálné utca nyüzsgő életét, akkor mindenképpen fentre ülj.
    Meccset nézni is rendkívül hangulatos a Grinzingiben. Az ott ülők egy emberként szurkolnak valamelyik csapatnak, amint viszont valaki a hálóba lő, jöhet a közös ivászat.
  • elismerés
  • Zöld Pardon

    Értékelés 2012. 11. 18. 11:30
    Emlékszem régen még 100 Ft-tal lehetett menni a ZP-be, ma ez már egy kicsivel több, de még így is megéri elmenni oda, nekem minden pénzt megér. Ha nyár, akkor csakis a ZP jöhet nálam szóba. Kicsit megijedtem amikor megtudtam, hogy be fog zárni. Keresztül futott az agyamon az a gondolat, hogy vajon hova fogok mostantól járni. Aztán jött a hír, hogy a ZP nem szűnik meg, csupán egy kicsit arrébb költözik.
    Olcsó a tequila, olcsó a sör és hatalmas koncertek vannak esténként. Ezekkel mind lehet jellemezni a Zöld Pardont. Fiatalságom nagy party- jai ehhez a helyhez köthetők. Sokszor már este hétkor lementünk és egy pohár sörrel a kezünkben vártuk, hogy kezdődjön az éppen aktuális koncert. Mindig hatalmas tapsviharral búcsúztattuk az énekeseket, viszont számunkra csak ezután kezdődött az igazi buli.
    Valahogy mindig a nagyszínpad környékén lófráltunk, ott valahogy sokkal jobban tetszett a zene, olyan igazi mai slágereket adtak. Az esték mindig elmaradhatatlan része volt a külföldiekkel való ismerkedés, volt belőlük ugyanis szép számmal. De mindez külön jó volt így, hiszen emelték az est hangulatát.
    Ma is járok még a ZP-be, de nem olyan sűrűn már mint korábban. Azt viszont nem hagynám soha, hogy a ZP feelingje kimaradjon az életemből, az ugyanis a részévé vált már annak.
  • elismerés
  • Liget CLub & Bar

    Értékelés 2012. 11. 18. 11:49
    Amikor először elmentem a Ligetbe a hely teljesen magával ragadott. Nagy hatást gyakorolt rám az a hatalmas embertömeg és az általuk kialakuló remek hangulat. A DJ-ék fergeteges party-t csináltak. A napjaink modern zenéit jól ötvözték a régebbi klasszikusokkal. Ami még nekem nagyon tetszett a helyben az az volt, hogy egyszerre több teremben is lehetett szórakozni, a DJ-k zenéire táncolni, de a legnagyobb pozitívum, ami a hely mellett szól az a nyáridőszakban kint üzemelő kiülős terasz. A koktélakciók itt is ugyanúgy megvannak, mint az “idősebb testvéreknél”. Érdemes kilenc előtt már odaérkezni és akkor garantáltan jó áron tudsz megkóstolni párat belőlük. Összefoglalva gondolataimat, a Morrison’s Ligetet mindenkinek ajánlani tudom csak, hiszen itt egyszerre mulathat és érezheti jól magát a baráti társaságával az ember.
  • elismerés
  • Nagyi Palacsintázója

    Értékelés 2012. 11. 18. 13:45
    Palacsintát csakis a Nagyi palacsintázójában eszek, annál finomabbat ugyanis sehol sem ettem még itt Budapesten. Rendkívüli választékkal találkozhatsz, ha betérsz a Batthyányi téri éttermükbe. Van ott minden, édes és sós, milánóival vagy bolognai szósszal töltött, de ha nutellásat szeretnél enni azt is megtalálod. Válaszd bármelyiket is, igazán laktató lesz, garantáltan jól fogsz lakni tőle.
    Kérheted elvitelre, de megeheted ott is. Ha éppen arra vágysz, hogy egy baráti csevely közepette jóllakj, akkor nincs más dolgod, mint felkeresni ezt a helyet. A palacsinta árak közel olyanok, mint például a strandon, sőt akár még olcsóbbak is. Az igazi húzóerőt ebben a helyben a hangulatosság és a hatalmas választék adja. Nem tudtam még olyan palacsintát kérni, amit ne kaptam volna meg. A kedvencem a banános- nutellás, az valami hihetetlenül finom. Mindenképpen meg kell egyszer kóstolnod.
  • elismerés
  • Andersen Pub Restaurant

    Értékelés 2012. 11. 18. 14:55
    Fényt életemben először az Andersenben ittam. De ott találkoztam először a soros tequilával is. De nem csak ezt nedűt lehet itt szépen rendezett sorban kapni, sört is vehetnek bátran a vendégek tízes kiszerelésben.
    Mondanom sem kell, hogy mennyire jól sikerült az a bizonyos tequilás este. Egymás után rendeltük a fakosárkában kiadott italokat. Majd ezt követően beállítunk a pulthoz és vártuk, hogy megvilágosodjunk. Mit ne mondjak, sikerült is. Sokat vaciláltunk, hogy a Fényt vagy a Monyót kóstoljuk-e meg, végül a döntésképtelenségünk teljes birtokában mindkettőből vettünk egyet. A pénztárnál előbb ki kellett fizetni a cehhet, majd beálltunk a koktélkeverő fiúhoz és az elkészült csodákat egyből lehúztuk. Ekkor már nagyon jó hangulatban voltunk, így odacsapódtunk egy másik, szintén mulatozó társasághoz.
    Andersenből kettő is van Budapesten, én inkább a Krúdy Gyula utcaiba szoktam járni, de pusztán csak azért mert ez közelebb van az albérletemhez. De a másik is ugyanolyan hangulatos és a választék is ugyanaz.
    Negatívumként mindössze csak annyit tudnék felsorolni, hogy mindig nagyon sokan vannak, így nagyon nehéz szabad asztalt találni péntek vagy szombat este. Sőt, ha nem foglalsz előre, akkor szinte lehetetlenség.
  • elismerés
  • Budapesti Vidámpark

    Értékelés 2012. 11. 18. 15:11
    Nagyon megijedtem, amikor olyan hírek kaptak szárnyra, hogy a Vidámpark megszűnik. A szívem szakadt volna meg, ha nem csúszhattam volna le újra és újra a hullámvasúton. De nem csak a hullámvasutat szeretem, nincs olyan játék a Vidámparkba, amelyre ne ülnék fel szívesen és amit ne tartanék valami miatt a kedvencemnek.
    Voltál már valaha a Csodák palotájában? Iszonyat különleges az a hely, úgy érzed, hogy az érzékeid valamilyen okból kifolyólag furcsa játékot űznek veled. Az egyik tükörben kicsi vagy, a másikban meg éppen óriás, hol a szék forog körbe veled eszeveszetten, vagy éppen a lábad alól csúszik ki a talaj. Először gyermekként lehettem részese ennek a csodának, utána már nem is volt kérdés, hogy felnőttként is rendszeres látogató leszek.
    Azok akik szeretnek az adrenalin szintjükkel játszani, azoknak ez a hely abszolút ideális. A Szabadesésről egyszerűen nem tudok leszakadni, fantasztikus érzés, amikor a magasban lehetsz és egyszer csak átérzed a zuhanás pillanatát. Egyszerűen megunhatatlan.
    Az, hogy a szellemvasútra még ma is szívesen ülök fel, egyáltalán nem meglepő. Ilyen idős fejjel eléggé kiszámítható ugyan már, könnyen sejtheted, hogy mivel találkozhatsz egy-egy sarokban, de ennek ellenére még mindig elfog a rettegés engem.
    Ha lehetőséged van bármikor is elmenni a Vidámparkba, akkor mindenképpen a Vidámparkok éjszakáját ajánlom, mert egyrészt az sokkal olcsóbb, másrészt pedig hatalmas feelingje van.
  • elismerés
  • Városligeti Műjégpálya

    Értékelés 2012. 11. 18. 15:22
    Minden télen ellátogatok akár többször is a Városligeti Műjégre. Annyira jó, annyira szuper érzés siklani a tükörsima jégen. A barátaimmal megbeszélünk egy időpontot, mindenki hóna alá csapja a korcsolyáját és indulhat az eszeveszett futam. Közben beszélgetünk és hódolunk ennek a gyönyörű sportnak. Kár, hogy az évnek csak egy bizonyos részében lehet, én ha tehetném, akkor folyamatosan ott lógnék.
    Néha, ha elfáradunk akkor leülünk egy kis pihenőre és egy finom forralt borral melegítjük fel magunkat.
    A pálya nagyon szépen meg van csinálva szerintem. A karbantartók igyekeznek folyamatosan figyelemmel kísérni az állapotát. A jegyek nem éppen a legolcsóbbak, főleg abban az esetben, ha valakinek még korcsolyát is kell bérelnie hozzá, de véleményem szerintem megéri, máshol sem sokkal olcsóbbak ugyanis.
    Eléggé felkapott a hely, sokan keresik fel esténként, főleg hétvégén. Mindössze ez az egyetlen negatívum benne, ja és az, hogy a sok ember miatt nem annyira tudsz önfeledten hódolni annak aminek szeretnél, vagyis a korcsolyázásnak.
  • elismerés
  • Fővárosi Állat- és Növénykert

    Értékelés 2012. 11. 18. 22:40
    Gyermekkoromat idézi mindig fel a jó öreg Állatkert. Igaz, hogy nem törzsgyökeres budapesti vagyok, de ennek ellenére is többször fellátogattunk oda. Már akkor elvarázsolt maga a közeg, a sok állat, a játékok. Ez az érzés ma sincs másként. Ma is ugyanolyan szívesen megyek el és változom át pár órára.
    Úgy gondolom, hogy a budapesti állatkert méltán megállja a helyét az európaiak között, sőt bizton merem állítani, hogy nagyon sokféle és ritka állatfajjal büszkélkedhet. Nem csak gyermekként érdemes elmenni, szerelmespároknak is rendkívül jó program lehetőség. Ahogy látom mindig igyekszik megújulni a hely, mindig próbálnak valamit csinosítani és fejleszteni rajta. Az árak kicsit drágák, főleg abban az esetben ha mondjuk egy teljes család dönt úgy, hogy az Állatkertet választja kikapcsolódásának céljául.
  • elismerés