57 értékelés

Joób Fogászat

Az ex-Moszkva térhez, vagyis a mostani Széll Kálmán térhez, illetve a Mammut Bevásárlóközponhoz közeli Jurányi utcában bukkanhatunk rá a Joób Fogászatra. Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez a kis egészségügyi birodalom minden, a fogászati kezelésektől rettegő páciens számára megváltást jelent: otthonos, megnyugtató a környezet, az itt tevékenykedő fogorvosok pedig irigylésre méltóan párosítják a professzionalizmust az emberséggel. A nyílt vagy titkolt félelem azonnal elillan a szakszerű ellátásnak köszönhetően: minden kezelési fázist aprólékosan elmagyaráznak, illetve meg is mutatják, hogy pontosan mi is fog történni. Én Gogolya Erikához járok, és említésre méltó fájdalmat még egyetlen kezelés során sem éreztem, ami minden bizonnyal annak is köszönhető, hogy végtelenül pozitív személyiségével képes lerombolni a kezelések előtt kialakuló szorongásaimat.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Solisun Eiffel

A Solisun Eiffel a közlekedés szempontjából kiváló helyen, a Nyugati Pályaudvar mellett található, és a télen, természetes napfény híján is barnulni vágyók ideális terepe. Én nem vagyok híve a szoláriumoknak, ám egy kuponoldal ajánlatára egyszerűen képtelen voltam nemet mondani. Első látogatásomkor megértően fogadták, hogy még „szoláriumszűz” vagyok, és készségesen elmagyarázták a használati utasításokat. Biztosítanak törülközőt és a smink lemosására is lehetőség van, bár feltételezem, hogy ez minden szoláriumban alapvető. Arra érdemes figyelni, hogy tapasztalataim szerint este 5 és 7 óra közt van a csúcsidő, ilyenkor elég sokat kell várakozni, lehetőség szerint érdemes inkább délelőtt vagy kora délután menni. Azért adok csak négyes „osztályzatot”, mert egyik alkalommal a pultos hölgy nem volt túl motivált, és az időközben megüresedett szoláriumgép ellenére is inkább a magántelefonálást részesítette előnyben a vendégek irányítása helyett.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Füge Udvar

A Fügeudvar - ami egyébként nem meglepő módon a közepén díszelgő fügefáról kapta a nevét - is bőszen döntögeti a romkocsmákról kialakult sztereotípiákat (ha vannak még egyáltalán ilyenek). Még a hó végén csak fillérekből gazdálkodó egyetemisták számára is pénztárcabarát (egy korsó Kozel 360 forint, de vannak időszakos akciók is: amikor ott jártam, akkor 200 forint volt a Jägermeister), nyüzsgő, dizájnos (még véletlenül sincs „romos” jellege), és ami a legszuperebb, hogy az egyedi hangulatot télen sem kell mellőznie a jó társaságra, és lazító alkoholos italokra vágyó fiatalságnak, a helyiséget ugyanis téliesítették. Aki még így is fázik, az pénteken és szombaton bemelegítheti magát a táncparketten, a Házibuli szobában, illetve csocsó és flipper is van, az éhséget pedig a manapság a gyrosok népszerűségét lazán leköröző 200 forintos pizzaszeletekkel lehet enyhíteni.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Csendes Vintage Bar & Cafe

Előre szögezzük le, hogy csendről szó sincs, ugyanis a hely szinte állandóan tele van lelkesen duruzsoló és nevetgélő vendégekkel… de ez legyen a legnagyobb probléma! A „Csendesbe” belépve hirtelen megértjük, milyen lehet Marty McFly bőrében, hiszen olyan, mintha legalább harminc évet ugrottunk volna vissza az időben: gyerekkorunkat (vagy még inkább a szüleink gyerekkorát) idéző retró tárgyak tömkelege kacsint vissza ránk, így aztán úgy csodálkozhatunk rá a kedves, vagy épp bizarr tárgyakkal telezsúfolt tágas belső térre, mint Alíz arra a bizonyos Csodaországra. Napokig lehetne elemezgetni az izgalmas részleteket,például az útjelző táblákat, de felesleges… ezt egyszer mindenképp látni kell! A látvány viszont még nem minden, hiszen a tulajdonosok többek közt a hallószervek kényeztetéséről is gondoskodnak: sokszor például DJ-k szórakoztatják az egybegyűlteket. Ezt tetézi a széles italkínálat is, szóval egy szó, mint száz: a "Csendes életérzést" érdemes legalább egyszer mindenkinek magáévá tenni. Egy apró negatívum, hogy a felszolgálók néha nincsenek a helyzet magaslatán: gyakran csak akkor kapom meg, amit szeretnék, ha a zsúfolt asztalok közt kimászok a pulthoz.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Anker Klub

Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy az Anker minek köszönheti azt a túlértékelt népszerűséget, ami már-már legendássá tette a helyet. Egyáltalán nem lenne baj, hogy nem túl pénztárcabarát, ám a belső tér színvonala és a hangulat egyáltalán nem indokolja a drágaságot. Nem egyedi, számomra nem volt élmény ott lenni. Ráadásul szinte állandóan túlzsúfolt és zene nélkül is annyira zavaró az alapzaj, hogy képtelenség egy jót beszélgetni. Ennek ellenére lehet, hogy egy huzamosabb ottlét, esetleg egy táncos-zenés program kipróbálása pozitív irányba mozdítaná a véleményem, egyelőre azonban semleges, vagy inkább negatív irányúak a tapasztalataim.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Astoria Fitness Center

A Dohány utcai Astoria Fitness, „a Belváros edzőterme” jelző ellenére eléggé szerény alapterületű, illetve az eszközök sem a legmodernebbek, ám mindezt ellensúlyozza a jó hangulat, az ott dolgozók kedvessége, illetve a gyakori akciók is. Megfigyeléseim alapján többnyire fiatalok, például a közeli egyetemek hallgatói alkotják a vendégkört. Zumbán, valamint alakformáló, illetve tae-bo órán vettem részt. A zumba számomra nem volt elég „táncos”, az alakformáló viszont tökéletesen átmozgatott a step-padokon végzett megerőltető gyakorlatoknak hála, így zsibbadó végtagokkal, és jóleső fáradtsággal térhettem haza utána. A tae-bo órán emlékeim szerint helyettesítő oktató volt, és ez az edzésforma olyan szintű állóképességet és dinamizmust igényelt, amit előtte még nem éltem át. Teljesen kifárasztott, de ez is jóleső fáradtság volt, büszke voltam, hogy végigcsináltam.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Nemdebár

A Nemdebárban uralkodó atmoszféra teljesen ellazít egy rohanós, idegbajos nap után is. A pultosok mindig jófejek, az ide látogatók laza alternatív arcok (a szó legjobb értelmében- alakoskodást, beképzeltséget itt még nem nagyon tapasztaltam), és kutyabarát a hely, ami máshol lehet, hogy zavarna, ám ebben a családias környezetben a lábamhoz dörgölőző, simogatásra vágyó kutyusok is teljesen normálisnak, természetesnek tűnnek. Az ülőalkalmatosságok nemcsak dizájnosak, de szuperkényelmesek is, nincs zaj, nincs tolakodó zene vagy zavaró mesterséges fény. A Nemdebár tökéletesen idézi meg a meghitt otthon hangulatát- ha valami csoda folytán nem kellene fizetni az italokért, akkor tökéletes lenne az illúzió! :)

Hasznos ez a vélemény? Igen

New Yorker

A Vörösmarty téri New Yorker a három szintnek köszönhető rendkívül bő választék miatt nálam mindig adu-ász: ha máshol nem járok sikerrel, akkor itt biztos megtalálom, amit keresek (vagy legalábbis valami hasonlót). A sportos, lezser cuccoktól kezdve az alkalmi ruhákig mindenféle jellegű ruhadarab helyet kap az üzletben. Ráadásul szinte állandóan vannak kisebb-nagyobb leértékelések (bár a Vörösmartys- Váci utcás ruhaüzletek közül talán egyébként is ez a legolcsóbb), például minőségi fehérneműk, vagy pólók akár pár száz forintért is, és a méretkínálat is kielégíti az igényeket.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Pull&Bear

A Vörösmarty Pull & Bear az egyik kedvenc üzletem: cipőt itt még sosem vettem, így azok anyagáról-tartósságáról nem tudok és nem is akarok véleményt formálni (de jól néznek ki, ez kétségtelen), ám a ruhadarabok minősége kielégítő, megfelelő az ár-érték arány, a pólóik pedig számomra nem csupán minőségben, de dizájnban is verhetetlenek: színesek, ötletesek és humorosak (nem csak a női, de a férfi pólók is). A hangulat is fiatalos, az viszont kicsit zavaró, hogy néha konkrétan úgy ordít az amúgy trendi zene, hogy a saját gondolataimat sem hallom, és inkább kimenekülök.

Hasznos ez a vélemény? Igen

Szóda Kávézó & Mulató

A Szóda kitűnő alternatíva azoknak, akik népszerű popslágerekre szeretnének bulizni, ám elkerülnék a Morrison’s 2 jellegű helyek tömegnyomorát. Inkább mainstream igényeket elégít ki, szóval az alternatív zene rajongóinak nem annyira ajánlott, a Coco Jambo-t és David Guetta agyonhallgatott slágereit is előszeretettel veszik elő a DJ-k, ám a hangulat mindig nagyon intenzív, el lehet vegyülni és önfeledten lehet ropni a táncparketten Az árak középkategóriásak, a belvárosi átlagárakhoz igazodnak, a mosdókban viszont a pénteki-szombati csúcsidőben katasztrofális állapotok uralkodnak és hatalmas a sor.

Hasznos ez a vélemény? Igen

0 Lista

Még több »

0 Fénykép

Még több »
Még nincs fénykép

8 Kedvenc hely

Még több »
Cafe Frei
Margit körút 87-89., 1024 Budapest
Bery's Bisztró
Bécsi út 111., 1037 Budapest
Bikram Jóga
Hattyú utca 14, 1015 Budapest
Szépművészeti Múzeum
Dózsa György út 41, 1146 Budapest
Könyvudvar
Múzeum körút 7., 1053 Budapest
Istanbul Kebab Gyros
Akácfa utca 5, 1072 Budapest
Gödi Termál- és Strandfürdő
Kinizsi utca 1, 2132 Göd
Puskin Mozi
Kossuth Lajos utca 18., 1053 Budapest